Домашни хидратационни скрабове – полезни и професионални начини за ексфолиация на кожата

Независимо дали е разглеждането на по-добро здраве или изглаждане на мехури, най-добър начин да се грижите за кожата си – трябва да се завърши с ексфолиация. Ексфолирането на кожата предпазва предходната от мехури, загуба на еластичност, предотвратява стареенето и помага да се подобри цветът и текстурата на кожата ви. У много продукти за кожа можете да намерите скрабове за ексфолиация, но първо трябва да разберете защо ексфолиацията е толкова важна, как да си правите ефективни домашни скрабове и хидратационни домашни скрабове.

Защо е важно да се ексфолира кожата?

Регулярната ексфолиация е от най-важните неща, които може да направите за да поддържате здрава и молода кожа. Мехурите и умъртвяването на клетките на кожата са най-обичайната причина за това, че кожата ви вече не изглежда като първоначално. Когато клетките на кожата се трудно да се умъртвят, точки и осветления могат да се появят, които предизвикват нееднакви видими свята на кожата ви. Това може да се поправи с ексфолиация, за да се подобри цветът и текстурата на кожата. Тя може да предотврати и забавяне на мехури, които се появяват като разглеждане на кожата ви.

Как да си направим домашен скраб за ексфолиране на кожата?

Домашните скрабове са един от първите начини за ексфолиация на кожата. Това не е само простота на използването им, но също така и това, че хидратационните скрабове могат да бъдат направени от натурални продукти, намиращи се в домашната баня ви. Заака да скрабвате кожата си, трябва да изберете подходящи ингредиенти в зависимост от типа на кожата ви и да ги комбинирате. Обичайно има малко скрабове да изберете, от тези базирани на зърна, орехи или дори устно.

Скраб основан на зърна

Скрабове основани на зърна могат да бъдат правени при дома. Зърната м