Как да ускорим растежа на косата? Митове, които не трябва да повярвате

Да ускорим растежа на косата е достачно често случай. Някои надеждата, че могат да се насладят на дълго и здраво косъм се показва доста по-трудна за достигане, особено когато са били неохотливи с притежаването на косата. И дори когато следват правилната ежедневна рутинна грижа за външния вид и бремената на косата си, като правилна диета и терапия с естествени продукти, резултатите могат да са минимални.

Обаче няма трудно да повярвате митовете за бързо увеличаване на растежа на косата. Те са популярни и често се използват като интересен начин да се постигне желаното резултат. Но преди да следвате тия митове, първо трябва да разберете, кои от тях са истина и кои не. Представяме на вас това, което е факт и митове, които трябва да знаете преди да последвате.

Въздушна процедура

Въздушната процедура за „почистване“ на косата е мито, така че не са нужни такива обработки. Това, киселините и останалите средства за коса, излишно затварят пластинките на вълните и предизвикват сухост и вредни ЕЗР. Или по-накратко, това може да доведе до по-малко звукане и раздразнение на косата.

Противогрижи и диети

Някои митове посъветват, че да ускорите растежа на вашата коса ще трябва да се измъчвате с богата противогрижа и хранене. Огромен обем пиене и да ядете храни с голямо съдържание на протеин би било благоприятно за вашата коса, но то няма да ви помогне да имате растеж по-бързо. Защото това наистина не е изпълнимо, то може да бъде фалшиво, особено ако сте на диета или просто ограничавате количеството вода. Тежестта на косата може да се промени по този начин, но не и растежът и количеството бръчки.

Спецелки за коса

Много космитоложки от различни държави дават процедури на косата, които по просторите на интернет се предписват да помогнат косата ви да расте по-бързо. Но не е пров