Ретинол: 5 неща, които трябва да знаете!

Ретинол е коктейл с различни антиоксидантни и антивъзрастващи свойства. Той бива използван от много години за забавяне на моралните и външните прояви на възрастта и предаване на молоди и запазена кожа. Ретинолът бива добавен в кремове, гелове, серуми и маски. Ако искате да разберете повече за това антивъзрастващо средство, прочетете следните материали.

1. Какво е точно ретинол?

Ретинол е витамин А, който играе важна роля във здравето на нашата кожа. Той помага да се произвеждат кертини – твърди мембрани, които са съставна част от нашите клетки и защитават кожата ни. Ретинолът също така подпомага производството на колаген – белтък в кожата, който подпомага нейната упругост. Ретинолът се произвежда като активен витамин A, който се намира в тъканите и храните, като свинско яйце, курабия яйце, месо, риба, рибини, бадеми, савоядрина, картофи и жълтък.(Retinol обикновено се явява като активен вид на витамин A, който се казва retinyl estate.) Тя може да се намери и в някои серуми и продукти за бръснене, както и в някои кремове или олио.

2. Какви бенефиции има от ретинол?

Ретинолът има много бенефиции за кожата, които могат да помогнат да се забави външните прояви на възрастта. Той помага да преглежда и разбелява кожата, да се постигне по-силно тънък слой на кожата, да се забави изгарянето и торсионното загубване и да се намали дебелината на недрата, като може да се се умали бръчките. Кратко обобщено, ретинолът може да помогне за:

  • Преглеждане и разбеляване на кожата
  • Слабо изгаряне и торсионно загубване
  • Помага да се постигне по-силно тънък слой на кожата
  • Намаляване на дебелината на недрата и бръчките
  • Подхранване и поддържане на забавена кожа
  • Подхранване на икономична кожа

Ретинол също така може да намали появата на акне и други кожни проблеми, свързани с акне. Освен това, той п