Предимствата на Алое Вера за лицето и козметиката ми

Алое Вера има дългата традиция да подобрява здравето и красотата. Цветът на растението е известен по целия свят, и повечето лица, които се интересуват от здравословното и биоразнообразието, го разбират. Заради добрите свойства, алое вера може да подобри нашето храносмилане, дизайна на нашата кожа и проектирането на нашите външни привлекателности, и дори да осигури дълготрайно здраве и благополучие. Освен за лицето и тялото ни, алое вера се ползва и в много козметични продукти.

Ползи за лицето и въздействието на алое вера в козметиката

Козметиката, която съдържа алое вера, са ефективни при уелнес и кожна ревитализация, особено при рани, спазми, заспиване и други здравословни проблеми. Защо това е така? Растението предоставя плодове и листа, пълни със химикали от склада. Алое вера има високо мастно съдържание в животинските мазнини, минерали и микроелементи. Такива съставки, като омега-3 и омега-6 мастни киселини, магний и други минерали предоставят полезни хранителни вещества за лицето. Те са ключови за поддържането на хидратацијата, регенерация на клетките и подобряване на прецесата на реновация на кожата. Предимството за кожата не е само подаване на хранителни вещества – алое вера съдържа и полисахариди, известни като алоетини, които също така осигуряват висока мощност против стареене и оказват противовъзпалителна, омолаживаща и хидратираща действие. Този процес подобрява противовъзпалителните свойства на нашата кожа, а също така и максимално запазва хидратираното състояние на нейното здраве.

Това растение има и други предимства. Алергичните реакции се дължи на химикалите, съдържащи в плодовете и листа на алое вера. Те помагат да се смали реакциите при сарсам и нежна кожа, особено когато са оказани външно или заедно с други антибиотици. Пълни само с ползи, алое вера помага да се успокои химич