Фоточувствителни и фототоксични химикали в козметични продукти – що може да избута Вашата кожа?

Кожата на човека е много деликатна, при силна реакция към стрес и алергени – може да стане изразена с различни неприятни симптоми. Често хората, особено жените, търсят да подобрят външния си вид с козметични продукти и с правилна грижа за силна реакция, която често стартира от химикали, които са използвани в тези продукти. Фоточувствителни и фототоксични химикали са основните агресори, които често дират до различни типове алергични реакции на кожата. В тази статия ще разгледаме този проблем и ще обясним какви са причините за това, какви са последствията и ще предложим начини за предотвратяване на такава реакция.

Фоточувствителни и фототоксични химикали в козметични продукти

Фоточувствителните химикали, които често се използват в козметиката, са съществено важни, защото помагат за подобряване на качеството на продуктите. В повечето продукти с козметика се използват фоточувствителни химикали, като парабени, герани и други – за да улеснят формулата, да увеличат структурната плътност, да осигурят по-дълготраене на продукта след отваряне и да се поддържа представата.

Фоточувствителни химикали, използвани във всякакви козметични продукти – от ротомалът и макияжа до кремове и грижа за тялото – представляват опасност за алергени. Основната причина е, че тези химикали са силно активни и. при излишно прекомерно действие, тяхната активност може да причини силна реакция при съпричастните органи. Пример за алергени, които могат да бъдат причинени от тези химикали, включват състояния като пигментации на кожата, червенина, белези, калорични изпускания, отек и себорея.

Включването на фототоксични и фоточувствителни химикали в козметичните продукти има негативен ефект на здравето на кожата, понеже те предизвикват слаба или средно алергична реакция, пр