Домашни косметични продукти на база на кафе – шаг по шаг

Кафето може да бъде използвано не само за приготвяне на напитки, но и за производство на домашни косметични продукти като скраби, маски и мостри. Кафето е чудесен ингредиент за домашни косметични продукти, защото държи кожата дълбоко защитена и прецизно напукана. По-добре още – при използване на свежо и натурално смлено кафе е сигурно, че продуктите са безопасни за кожата и са просто и сигурни дори за тези с алергични проблеми.

Общо за работата с кафе

Преди да започнете с приготвянето на вашите домашни косметични продукти, има някои правила и съвети, които трябва да спазвате. Първо и важно е да използвате висококачествен кафе. Свежо, натурално смлено кафе бива изход. Трябва да имате предвид, че кафето е богато на антиоксиданти и съдържа много витамини и минерали, които подхранват кожата и директно се отразяват на нейния блесък.

Нека да разгледаме някои от най-популярните домашни косметични продукти на база на кафе, които можете да правите.

1. Кофеен скраб с мед и масло за тяло

Тази проста рецепта ще ви помогне да стимулирате кръвообращението и да избавите мъртвите клетки на кожата. Възлижте:

  • 1 ч.л. зехтин
  • 1/2 ч.л. растително масло
  • 1 с.л. свежо смлено кафе
  • 2 с.л. мед

Разбъркайте съставките и поставете баланса в добра хармония. Това е перфектната поставка за точния домашен косметичен скраб. Ако искате, можете да пробвате с други вкусови комбинации, като например масло от авокадо или лимонов масла.

След това отгатнете мишката от боклук и задълбочете в скраба. Ако искате, можете да използвате джимама, който разчупи гранулите и да им даде по-добро мастило върху тялото. Масажирайте тази смес приблизително 10 минути и го премахнете с вода.

2. Кофеен маска с трици и йогурт

За да правите тази ар