Какви са свойствата на пробиотиците и пребиотиците в козметиката?

Пробиотиците и пребиотиците са две различни видове биологично активни добавки, които притежават широк спектър от полезни свойства. Те са остро потърсени в козметиката, като техните ползи граничат извън индустрията. Това са суперфункционални микроорганизми, които имат важна роля в храненето на нашето имунно систему и в улеснено хранене на кожата. Те са необходими за много важни биологични функции – те могат да служат за поддържане на имунната система, да осигурят здравословна кожа и да спомогнат за справянето с вътрешни и външни фактори, от които е засегнат нашия организъм. Тази публикация ще посочи основните предимства и свойства на пробиотиците и пребиотиците, които действат с фиксация на иноксидацията в козметиката.

Какво точно представляват пробиотиците и пребиотиците?

Пробиотиците са живи микроорганизми, които могат да бъдат използвани за предоставяне на защита и усилие на имунната система. Те се добавят в организма през храната или по помощта на козметика. Те са храната, нужна за пространството, откъдето произлизат живи микроорганизми, които допълнително поддържат имунната система и се хвърлят през тялото.

Пребиотиците са още един вид живи добавки, които предлагат тялото с ползата си. Тялото не може да ги разпознава и да ги храни, защото те не могат да бъдат разгъвани или проникват през вентилационните си пътища за да се превърнат в храна. Те са азотисти хидрати или полисахариди, предоставящи барьер против иноксидацията. Тяхното действие може да помогне за поддържане на здраво тяло и даване на естетична кожа.

Предимства на пробиотиците и пребиотиците в козметиката

1. Подобрява имунната система

Пробиотиците и пребиотиците в козметиката помагат да се усили имунната система и да се предотвратят различни болести и състояния на тялото. Те предоставят подкре