Какво е кукуручно балсам и защо трябва да се ползва?

Кукуручно балсам е масажно масло, което било популярно в Андийския свят от дълго време. Отдавна то се ползва да се подхранва косата, прекарване на масажи и дори да се омазва кожата върху тялото. Определено е най-важното масло за предпазване и поддържане на здраво притискане и закоса без да доведе до алергии или свързване на косата. Кукуручно балсам е след природната процес на детоксификация и деструкция на крайните масла използвани за производство, които дори се приемат и използват за производство на различни наши продукти.

Какво е вътрешната съставка на кукуручно балсам?

Кукуручно балсам съдържа изключително висока концентрация на мастни киселини, които намаляват трен в косата и възстановяват леко блескът и хубават вкуса на влакната. То бива измислено от органични продукти, както е жълто копристо балсам, краставица, соняшниково масло, олио, житеница и костирка. Тези продукти имат изключително високо съдържание на антиоксиданти, за да се поддържа здравината на косата и да се ограничи изгарянето на червените тоци. За да повиши защитното положение на косата и шепа, кукуручно балсам също така ще защити влакната от излишната сухота и предотврати възможните предстоящи проблеми.

Какра е разликата между кукуручно балсам и други продукти?

Разликата между кукуручно балсам и други продукти за коса е това, че той предлага умерена разтворимост и изключително бърза изсъхваемост, която достигат до корена на влакната, но без да оставят мазна или мастязаваща постоянна текущост.

Той също е хидратиращо и увреждащо масло и, за разлика от други продукти, целенасочено ухапва влакната с висока проникваност на хидратацията. То трябва да се използва с малко вода и може да се повремести по-добре от други подобни продукти.

Кога започва да се използва кукуручно балсам?

От ос