Как да поправим счупени коси? Разбира се, ти имаш продуктите вкъщи!

Престижни коси и здрав вид на косата са много ценни на всеки. Но поради много причини, нашите коси често стават счупени и разбити. В този случай голяма част от нас трябва да правим нещо, за да ги поправим.

За да започнем, първо трябва да разберем причините, поради които косата ни е станала счупена и разбита. За това трябва да разберем структурата на нашата коса. Нашите коси се състоят от три слоя – корен, средния и повърхностния слой. Този, който често бърза, е повърхностният слой, наречен и кутия. Най-често счупването на косата идва от този слой.

Това може да произлиза от много фактори: слаба питане, стрес, недостатъчна въглеродна храна, увреждане от горещи апарати и др. Но без значение от каква е причината, ние трябва да поправим нашите коси.

Най-важното правило, което трябва да знаем, е, че въпреки това, че има много продукти в магазините, няма нужда да пазаруваме всички продукти за почистване, овлачване, цветене и т.н. Наистина можем да си помогнем с няколко прости продукти, които имаме вкъщи.

Бананово масло

За по-силни и подхранващи се коси, банановото масло е перфектно решение. То съдържа добри мастни киселини, като олеин и мастни киселини, които са полезни за цялото ни тяло и за нашите коси. То ми дава възможност да регенерираме и да укрепим структурата на изтощените коси.

Банановото масло може да се нанася на сухите коси или след ване и сухене на косата. За да започнете процеса, нанесете малко масло на косата си и по желание задръжте го за няколко минути. След това го почистете с нежно шампоан или гидратиращо средство.

Киселини от яйца

И друг прост и достъпен продукт, който намираме във вкъщи е яйцето. Киселините от яйцата са богати на захари, белтъци и мастни киселини, а също така и естествени минерали и витамини. Целият процес е дост