Как Хена влиза в козметиката през толкова години и все още тръгва!

Хена е ароматен активатор, известен по много имена, използван от прочутите царици и цари от зара до сегашно време. Тя е била използвана в цялата страна за подсилване на цвета на вълните, като и хубавото окачване на косата ни. От древните хора наричали я като „магически магнит“ – стара и вечно заразяваща женствеността и сексапилността. Интересно е, че тази древна история за прилагане на хена за украса все още държи до сегашно време. Прочетете по-долу, за да се разберете защо!

Защо така продължава да бъде прилагана хената?

В древни времена хената била един от най-важните активатори за аромати с лосни хранини. Той давал растително мастило с интензивен аромат на зеленчуците, меда и захарта, а насърчавал и подсилвал кожата. Залепени храни за носене идваха в различни комбинации с различни билки, в тях хената била елиминирана и смесена със захар или сок от цитрусови плодове. Поради това тя също така се използва като домашно омолажняващ начин за направа на украса и във много случаи бързо се прилага като бохино интензивно жеълто мастило. Използването на хена за направа на украса било по-обичано от хората в Тибет, Азия и дори Южна Африка.

Как тя се прилага сега?

Сегашната практика за прилагане на хената е малко по-различна от практиката от древни времена. В модерната козметика хената е по-високо ценена заради своите предимства над другите активатори – безопасно ухажване за коса и коса, подсилване на блясъка и интензитет на цвета на вълни, успокояване и удължаване на цвета на косъма и много други. Понякога тя също така може да бъде използвана като наситен мастило за корема. През последните години хената е станала разпространена заради своите бенефиции. Тя е включена в много продукти за козметика, като шампоани, косъмно масло, маски за коса, стойки за крем и мантии за