Видове кисти за макияж и как да се използват

Ако искате да постигнете перфектното покритие на лицето си, както и да подходящ макияж на очите, брадите и устните, подходящата кисти за макияж е съвсем неотърпено дребно. Има много видове кисти за макияж и, ако не ги знаете до добре, може да се окаже трудно да изберете тези, които да се ползват. Така че от днес ще се запознаем с базовите видове кисти за макияж, начините по които да ги използвате и да блеснете с красив макияж.

Фондационни кисти

Тези кисти са били създадени с идеята да разнесат пълно и равномерно фондация на лицето. Те могат да бъдат двуръмни и близо до кожата. За най-добри резултати използвайте цилиндърна фондационна киста за точно и равномерно покритие.

Кремови кисти

Тият вид кисти са хубави за нанасяне на бръчки или кремови тонални средства, като кремово покритие за лице и карамел. Идеалната форма на кремова киста е подобна на батерфляй, тъй като тя помага да покриете големи кожни повърхности бързо и ефективно.

Кисти за бръмци

Има много видове кисти за бръмци и избраната от вас ще зависи от вида бронзажа, който искате да постигнете. Най-базисните видове кисти за бръмци са подобни на батерфляй, мощни кисти за сенки, плосъки кисти за дни и кисти за подънни бръмци.

Контурни кисти

Контурните кисти са идеални за структуриране и формиране на лицето. Те могат да бъдат използвани за да зададете тен на лицето, да премахнете екстра приливи на макияжа, който може да се появи през деня или просто за да добавите допълнителна гладка и красота върху лицето си.

Кисти за максимизиране на обема

Ако задавате допълнителни