Как да изберем маска за лице?

Маски за лице станаха част от нашата ежедневна рутина. Те се препоръчват, защото имат значение за защита на използваните от вас и другите места. Маски за лице са по-всеобхватни и адаптират излишните микроби и невидими частици в въздуха, които биха могли да дойдат до вас. Трябва да се понима, че типът маска, който изберете ще зависи от околността, в която ще я използвате.

Защо е важно да изберем правилната маска за лице?

Това е важно, защото избирането на правилната маска за лице може да помогне да се защитите от риск да бъдете заразени с болест или друг заболяване – вместо да допринася за него. Трябва да отделите по време на избора на маска за лице, тъй като даден тип може да бъде правилен в една околност, но не и в друга. Например, ако някой работи на открито, въздухът изолацията на маската ще държи по-долу, така че трябва да се избере маска, която ще поддържа добра изолация. Ако имате нужда от по-висок стандарт за защита, може да изберете маска с по-висок клас или с по-голямо потопление в влажна среда. Ако предполагате, че ще пътувате до място, където могат да срещнете болести и заразни частици в въздуха, е добре да изберете хигиенична маска, която да поддържа вашата респираторна система. Така ще получите защита със значение за здравето.

Типове маски за лице

Има два основни типа маски за лице – диспозибилни маски и маски с двустранно потопление. Диспозабилните маски са медицински клас маски, които са подходящи за защита срещу навиване от излишни микроби и частици, тъй като те са достатъчно тънки и пропускателни, за да позволят въздушните частици да преминат през тях. Те са едновременно мощни и учуди, защото създават звука когато дишате и държат влага надолу.

По друга страна, маските с двустранно потопление подобряват маратона и равноправно разпределят частиците във възд