Моето всекидневно макияж: Как то го извършвам и кои козметики ползвам?

То, което избираме да нанасяме на лицето ни в съживотния ден говори за нас. Така че преди да изберем всяка дневна процедура нужно е да отговорим на въпроса „Кое е то, което правим и кое е то, което трябва да правим?“. В моя случай, всеки ден се ангажирам с макияжа си, за да мога да се почувствам сигурно и да нося увереност. Доста от вас интересуват кои козметики използвам и как го нанасям. От моето влияние реших да ви разкажа всичко за моя всекиденевен макияж.

Крайният резултат: моето идеално лице

Моята идеална зона е нормална до суха кожа на лицето. Тази зона изисква усмивка, доцна охлаждане, малко плътнител и чар. Другите две зони, за които се грижа са мозъкът и очите. За да ги привлека използвам наситен тонален крем, имагаж за очи, пудра за черни линии и дясно слънцезащитен крем. За да завърша лицето ми добавям лицен бронзант и румен блесък за главата си. В края накрая се съсредоточавам върху очите и ги разкривам с ярка червена хартия.

Моят процес на макияж

За да постигна идеалният резултат свършвам различни много важни стъпки.

  • Чистене на лицето: Това е първата стъпка, без която не мога да продължа. Вземам освежаващ гел за суха кожа и го потривам на лицето във влажна вата. Гледам си за дабл клининг за да бъда сигурна, че ми е чисто.
  • Сериозно време за защита от слънцето: Отношението ми към защитата от слънцето се отнася до невероятни височини. Кремът за защита от слънцето е нещо, което не пропускам да забравя. Добавям крем за защита от слънцето както по лицето, така и за очите. Твърдо вярвам, че това може да ни пазари пред ранната поява на бръчки.
  • Усмивчив и блед тон: Добавям тонален крем или база за макияж, която да създаде усмивчив бленд на лицето. Това ще създаде следа от естественост, което искам в ежед