Грим след безсънна нощ

Подути клепачи, кръвясали очи, подути устни, бледа или неестествено червена кожа. Изглежда сякаш сте имали тежка нощ. Не се тревожете, не всички трябва да знаят за това. Просто направете замаскиращ грим. Той ще Ви помогне да скриете несъвършенствата и ще даде на кожата Ви свеж вид. Опознайте тайните на съвършения грим след безсънна нощ. Ще Ви накара да изглеждате безупречни винаги

Преди да направите замаскиращия грим

Не започвайте грима, докато не нанесете капки за очи. Ако чувствате, че очите Ви са сухи, вземете си така наречените „изкуствени сълзи“. Тогава нанесете релаксираща или лифтинг маска за лице. Всяка от тях ще възстанови блясъка на уморена кожа и ще я овлажни. Едва сега можете да започнете с прикриващия грим.

Грим след безсънна нощ – как трябва да изглежда

Маскиращият грим трябва да бъде пастелен. Розов руж ще освежи вида и съживи бледия, уморен тен. По същата причина, изберете мате руж в нюанс на розово или палисандрово дърво. Нанесете малко количество на скулите, на ръба на брадичката, челото и в основата на косата. Бъдете прецизни.

Как се прави замаскиращият грим?

Тъмни кръгове под очите

За да ги прикриете, вземете си добър коректор, за предпочитане в течна формула и тон по-светъл от основата, която използвате. Нанесете малко количество от продукта около окото и нежно потупвайте, докато нанасяте очния крем. Ако тъмните кръгове са много видими, можете да подготвите това нанасяне с тънък слой фон дьо тен. Жени, които се хвалят с идеалния си тен без бръчки могат да смесят фон дьо тена си с коректор.

Червени очи

Черната очна линия само ще ги подчертае, така че я оставете за друг повод. Раздразнения конюнктивит и кръвясали очи трябва да се неутрализират с (кремав или бял) цветен молив. За да го направите, нанесете го на вътрешната част на окото си, това ще Ви накара да изглеждате по-будни. Опушен бежов нюанс – прозрачен или сив също ще бъде полезен. В допълнение, той ще разсее от уморените очи.

Устни

Цялостният вид ще бъде допълнен от подходящо оцветени устни. Гримът на устните Ви трябва да бъде свеж или натурален, така че се откажете от интензивно червените, тъмнокафеви и лилави. Вместо това ползвайте светли червила и пастелни гланцове за устни.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *