Истината за екстеншъните на мигли

Знаехте ли, че по време на процедурата по поставяне на екстеншъни на миглите, козметичката поставя между 110 и 130 индивидуални мигли на всяко око? Не всички знаят, че когато се решите на екстеншън на миглите, не можете да ги носите и поддържате повече от една година. След този период е необходимо да си дадете време за възстановяване. Продължете да четете, за да научите още полезна информация, отнасяща се за екстеншъна на миглите.

predlžovanie rias3

Поставянето на екстеншъните на миглите отнема време
Първата процедура за поставяне на пълен набор мигли може да отнеме до 3 часа. Важно е да планирате времето си разумно, защото никога не можете да бъдете сигурни и да знаете точно колко време ще прекарате в козметичния салон. Не забравяйте да идете до тоалетната преди началото на процедурата. След началото на процедурата ще трябва да прекарате над два часа със затворени очи. Всяка сесия за попълване не би трябвало да отнема повече от 45 минути.

Намерете си добър козметик

Ние дори не осъзнаваме колко наистина е важно това. В ерата на YouTube, има много „професионалисти“, които изучават професията си онлайн от различни клипчета. Преди да си запишете първия час, направете щателна проверка на салона или на козметичката, която възнамерявате да посетите. Най-добрият източник на информация са Вашите приятелки.
Попитайте всяка, която има екстеншъни на миглите относно опита и впечатленията им при конкретната козметичка. Очите са изключително чувствителни и Вие определено не искате са експериментирате по отношение на екстеншъна на миглите си. Има много неща, който могат да се объркат: може да се окаже, че сте алергични към лепилото или пък козметичката може да претрупа миглите Ви и ефекта да е далеч от желания. Не се притеснявайте да поискате да видите сертификати и доказателства за преминато обучение. Потърсете в интернет лицензиран козметик, за да бъдете сигурни, че миглите Ви са в добри ръце.

След процедурата, трябва да опазите миглите си сухи за 48 часа
Най-важното правило относно грижата е, че просто не може да мокрите екстеншъните най-малко 48 часа след поставянето им. Това означава, че не можете да си миете косата, да ходите на басейн или на тренировка през този период. Без сълзи или интензивно потене. Най-доброто, което можете да направите е да потренирате и да си вземете дълъг горещ душ преди процедурата. Ходенето на кино, за да гледате някой романтичен филм също не е добра идея, заради сълзите и подсмърчането. Избягвайте влажни места, излезте от банята веднага след като се изкъпете, за да не излагате екстеншъните си на влага. Дълготрайният ефект на тази терапия може да бъде развален в рамките първите два дни. Това е времето, през което лепилото може лесно да се разтвори и връзката между изкуствените и естествените Ви мигли да бъде разрушена.

Рутината в грижата за кожата Ви ще трябва да се промени
Важно е да поддържате Вашите нови, невероятни мигли чисти от всякакви масла, затова ще трябва да спрете да използвате обикновен разтвор за почистване на грим, който изключително често е на маслена основа. Ще трябва да използвате мицеларна вода или друг почистващ продукт, който не съдържа масла. Не забравяйте да масажирате съвсем нежно миглите си, за да се отървете от себума, който може да се е натрупал в тази зона. Както вече знаете, влагата може да отслаби връзката между миглите и екстеншъните. Използвайте сешоара само на режим със студен въздух за да подсушите миглите си. По този начин ще ги изсушите много бързо без каквото и да е напрежение върху структурата им. Освен това сешоара е прекрасно средство, което може да Ви помогне да избутате миглите си нагоре. Опитайте се да не прекарвате дълги часове в басейна или сауната. Но пък един бърз душ е напълно достатъчен.

Трябва ли да ограбя банка, за да си позволя екстеншъни на миглите?

Екстеншънът на миглите не е най-евтината разкрасяваща процедура, която се предлага. В зависимост от типа и броя на миглите цената варира между 80 и 150 лева за първото посещение. Всяка специалистка по миглите има стандартно предложение 1:1 метод и 3D мигли. Напоследък се наблюдава тенденцията все повече козметични салони да предлагат 6D и дори 9D мигли. Цената естествено расте в зависимост от броя на миглите на око. Също така материалът, от който са направени изкуствените мигли играе решаваща роля в ценообразуването. Изключително леките мигли от естествени материали като норка и коприна са много по-скъпи от синтетичните. Всяка процедура за попълване струва около 50-70 лева. Ако се грижите за миглите правилно, то тогава се препоръчва тези процедури за попълване да се правят на всеки 3-4 седмици.

eye-2

Ще са необходими промени в начина, по който се гримирате

Всички видове продукти за гримиране, които имат маслена основа са забранени за периода, в който носите екстеншъните за мигли. Намерете си фон дьо тен и основа за очи, които да съдържат възможно най-малко масла. Ако не намерите подходящ продукт, то тогава недейте да нанасяте никакъв грим в зоната на очите. Хей, та ти имаш дълги и плътни мигли и нямаш нужда от нищо друго (е.. може би едно червило) за да изглеждаш фантастично! Недейте да използвате крем за около очите, а ако не можете да живеете без него, тогава си сложете съвсем мъничко под очите. Има и още няколко забрани що се отнася до гримирането – трябва да спрете да използвате уреда за извиване на миглите и спиралата. Уредът за извиване на миглите нарушава връзката между миглите и като резултат те падат преждевременно. И не забравяйте да не използвате водоустойчива спирала, защото почистването ѝ без да повредите екстеншъните на практика е невъзможно.

Ще трябва ли да се откажете от плувния басейн?

Екстеншънът на миглите може да ограничи някои аспекти от живота Ви, физическата активност може да бъде един от тях. Тъй като потенето и влагата могат да повредят връзката между естествените и изкуствените мигли, може би ще трябва да се замислите дали да не се откажете от 90 минутните йога сесии. Парната сауна и басейна също не се препоръчват за времето, през което носите екстеншъните на мигли. Ако все пак имате прекалено много енергия, която трябва да изхабите, пробвайте фитнес или пилатес.

Как ще изглеждат естествените ми мигли след като си махна екстеншъните?

Загубата на собствените Ви мигли е неизбежна. В продължение на месеци всяка от естествените Ви мигли трябва да носи тежестта на 1,2 и дори 3 изкуствени мигли. Също често се случва, естествените мигли да станат прекалено слаби и да паднат сами, преди да са завършили собствения си жизнен цикъл. Поради неправилна поддръжка, миглите могат лесно да се закачат на памучни хавлии или на четката на спиралата. Често се случва, след махането на екстеншъните да са останали само половината от естествените мигли, които сме имали преди процедурата. За да избегнем тази ситуация, козметиците, специалисти по екстеншъните за мигли, препоръчват употребата серум за мигли, който не съдържа масла през целия период на носене на екстеншъните. Отделяйте внимание на това, серумът да съхне максимално бързо и не оставя лепкав слой върху клепача. И двата серума Revitalash и Nanolash са доказано ефективни в подхранването и подсилването на фоликулите на миглите.

Екстеншъните на миглите ще си окажат своето влияние

Когато решите да си правите попълващи процедури, трябва да сте подготвени, че миглите няма да падат по едно и също време. Обикновено жизнения цикъл на миглите е до 150 дни, затова след 2-3 месеца миглите Ви ще бъдат заменени от нови бебета мигли. Новите мигли, който стърчат на фона на останалите може да не изглеждат много привлекателно. Опитайте се да се отървете от оставащите екстеншъни, като си направите лицева сауна. Почистването на лицето и очите с бебешко мляко може да даде прекрасни резултати.
Екстеншъна на миглите е прекрасна процедура, но като всичко останало си имате своите плюсове и минуси. Но без съмнение екстеншъните на миглите определено изискват поддръжка и ще трябва да положите много усилия за да изглеждат по-най-добрия начин, възможно най-дълго.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *