Как да предпазите стареенето на кожата си? Няколко полезни съвета 💡

Най-важното правило за антистарене на кожата е: бременността на защитата срещу UV-лъчи

Запазването на здравото на кожата е от огромно значение за предотвратяване на скоростта на стареене й. Кожата е основната ни защитна бариера срещу неблагоприятните ултравиолетови лъчи, които, ако не бъдат блокирани, могат значително да наранят кожата и дори да доведат до предвършване на процесите на стареене й. Това е причината защо самото най-значимо правило, което трябва да следвате, когато възпрепятствате на стареенето на кожата си, е да се грижите за защита на UV-лъчите.

Без временни изминания трябва да използвате анти-UV крем всеки път, когато се излизате на открито. За още по-добра защита, белези и капаници трябва да бъдат използвани, за да се предпазят лицето и очите си от пряк излъчване на СОЛАРИУМ, ако идвате на слънчеви дни или прекарвате време на плажа.

Хранене и хидратация

Друго важно правило за предотвратяване на стареенето на кожата е да се осигури достатъчен прием на правилно и достатъчно хранене. Анализът на ден за ден храненето е пълен само с най-полезните макро- и микронутриенти, богати на антиохиални влости, такива като витамини, здравословни масла, лактоза и протеини, ще помогне за запазване на здравото на кожата й.

Допълването на храненето със добре избрана витаминно-минерална съставка също може да допринесе за сметката за антистарене. Обратете внимание на продукти, които съдържат богати натриеви киселини, витамин C, витамин B5, витамин E и витамин A, които свързват анти-ензими, намаляват производството на паразити, стимулират размножаването на клетките и по-специално повишават клетковия обмен на водата.

Но най-важното е да се осигури достатъчен прием на хидратиращи препарати. Трябва да се пазим от изгаряне на кожата и да се избягват средствата за масаж, които съдържат си