Как се избира бронзант?

Бронзантът е козметичен продукт, подходящ и за всекидневен грим, и за заместител на автобронзанти. Това не само добавя цвят и излъчване към тена и помага да се замаскират недостатъците на кожата, а и също – за разлика от автобронзанта – не изсушава кожата и не става на ивици или петна. Как се избира бронзант за определен тип кожа и как се нанася, за да се постигне натурален ефект?

Как се избира бронзант за типа кожа?

За нормална, комбинирана и мазна кожа, пресован бронзант, гел бронзант или течен бронзант са най-препоръчителни. На свой ред, жените със суха кожа трябва да използват козметика с кремообразна консистенция, която става на прах, когато влезе в контакт с кожата.

Как се избира бронзант за тена Ви?

Преди да изберете бронзант, трябва да знаете дали кожата Ви има топъл, студен или неутрален тен. Повечето от този вид козметика имат златисто-кафяв оттенък, който пасва добре с топъл тен. В случай на студен или неутрален, изборът е по-труден, но не и невъзможен. Просто търсете бронзант в нюанс студено бежово или розово кафяво.

Повечето бронзиращи козметики съдържат блестящи частици. Те биха били добро решение за вечерта или за суха и нормална кожа. Ако кожата Ви е мазна, комбинирана или зряла, вземете си матиращ бронзант. Последният ще осигури допълнително натурален ефект, защото истинският тен не блести.

Как се нанася бронзант?

Нанасянето на бронзант зависи от консистенцията му и формата на лице. Бронзантите на прах трябва да се нанасят със средно мека четка, а кремообразните – с пръсти или гъбичка.

Начинът на нанасяне на бронзант зависи от формата на лицето:

  • Кръгло лице – нанесете бронзанта от средата на ухото към устата през средата на бузата, благодарение на което лицето Ви ще изглежда по-слабо. В допълнение, можете леко да изчеткате бузите и слепоочията си.
  • Квадратно лице – докосвайте бронзанта само с ъглите на челото и страните на бузите и го нанесете нежно по скулите. По този начин ще омекотите острите черти на лицето.
  • Триъгълно лице – нанесете бронзанта на върха на брадичката, слепоочията и скулите. Благодарение на това, ще контурирате формата на лицето.
  • Дълго лице – нанесете козметичния продукт на брадичката, отстрани на челото и на слепоочията – това оптично ще скъси лицето.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *