Най-добрите серуми срещу зачервяване. Кой ще изберете?

Податливата към зачервяване кожа се нуждае и заслужава специално отношение. За да й помогнете да се успокои, използвайте леки продукти за грижа (включително почистващи), таргетиращи специфични кожни проблеми. Очевидно, избирането на серум за лице срещу зачервяване би бил най-добрата опция но… кой да изберете, когато има толкова много в дрогерията?

Откриването на правилната козметика е ключово. Дали ще успеете да постигнете желаните резултати, зависи само от съставките, съдържащи се в продуктите, които използвате. И това е особено важно в случай, че кожата ви е капризна и е податлива към зачервяване и дразнене.

Податлива към зачервяване кожа – профил

Какво трябва да знаете за податливата към зачервяване кожа преди да пазарувате за продукти за грижа? Време е да научите някои основни факти относно този тип кожа.

Податливата към зачервяване кожа е относително тънка и много деликатна, тоест е изключително лесна за раздразване. Кръвоносните съдове се намират близо до повърхността, което е основната причина за зачервяването. То може да е симптом на еритема, но това не винаги е правилно предположение. Податливата към зачервяване кожа се характеризира с паякообразни вени, което е често срещано име за спукани капиляри. Струва си да се разбере и че колкото повече са потенциално дразнещите фактори, на които излагате кожата (например слънчева светлина, висока температура, гореща и пикантна храна, стрес), толкова повече спукани капиляри ще се появят по лицето. За щастие, можете да предотвратите лошите резултати, включвайки добър серум към ежедневната си рутина.

Какво трябва да представлява серумът за лице срещу зачервяване?

Добрият серум срещу зачервяване успява да защити кожата от дразнене, зачервяване и спукани капиляри. Но как можете да разберете дали серумът е добър? Просто казано, търсете лека формула, съдържаща качествени съставки.

Формулата на добрият серум не е мазна и е обогатена с успокояващи дразненето съставки, например екстракт от липа или хамамелис. Добър знак е и когато продуктът, който искате да нанесете върху податливата към зачервяване кожа, съдържа някои съставки, отговорни за подсилване на стените на кръвоносните съдове, което води до намаляване на зачервяването, например екстракт от конски кестен, арника или гинко. Витамин С и К в списъка със съставките са още един добър знак, обещаващ, че серумът ще действа както трябва.

Забележка! Във формулата на серума срещу зачервяване не трябва да има: екстракт от жълт кантарион, етерични масла, алкохол и SLS/SLES.

Най-добрите серуми за лице срещу зачервяване

Тук сме, за да помогнем на тези, които нямат време да обикалят дрогериите и да анализират дългите списъци със съставки. Направихме ревю на 4 от най-добрите серуми срещу зачервяване, чиято формула, текстура и ефекти са направени за нуждите на чувствителната кожа, податлива към зачервяване и дразнене.

Вижте най-добрите серуми за лице срещу зачервяване!

NANOIL ANTI-REDNESS FACE SERUM

1. NANOIL ANTI-REDNESS FACE SERUM (50 мл)

Неповторимият продукт за грижа – серумът Nanoil Anti-Redness, предлага 4 растителни екстракта – от конски кестен за подсилване на стените на капилярите, от липа за успокояване на дразненето и предотвратяване на възпалението, от пунарнава за борба със свободните радикали и от кипарис за снабдяване с вода и хранителни вещества, оставящи кожата по-гладка, спокойна и сияйна. Благодарение на уникалната и безопасна формула, серумът от Nanoil е най-добрият продукт против зачервяване, за да:

  • намали зачервяването и дразненето
  • свие и подсили стените на кръвоносните съдове
  • защити кожата и да я направи по-малко реактивна
  • рафинира текстурата на кожата и да я регенерира
  • остави кожата релаксирана

Този серум е направен за професионални процедури у дома, към който буквално всеки може да посегне – не само хората, чията кожа е податлива към зачервяване, но и тези с чувствителна, реактивна, лесно раздразнима кожа с розацея. Тъй като е мултифункционална козметика, серумът успява да достави обещаните резултати, което го поставя на първо място в нашата класация за серуми против зачервяване.

Научи повече: www.nanoil.bg

2. MESOBOOST CAPILLAR DAY SERUM (30 мл)

Mesoboost Capillar е гелообразен серум за спукани капиляри, направен за чувствителна и податлива към зачервяване кожа. Този серум трябва да е част от сутрешната ви рутина и да се нанася последен, за да поддържа и подсилва ефектите, доставени от другите козметики. Резултатите са благодарение на сместа от няколко дузини съставки като хиалуронова киселина, лактобионова киселина, екстракт от див кестен и гинко, масло от оризови трици, зехтин, хесперидин, екстракт от малина, от планинска арника, хамамелис, бодлив залист… Наистина списъкът със съставките е доста дълъг, но това позволява на серума Mesoboost Capillar да:

  • намали зачервяването
  • минимизира паякообразните вени
  • успокои дразненето и да се справи с възпаленията
  • рафинира текстурата на кожата

От друга страна, такъв голям брой екстракти и хранителни вещества изглежда като нещо добро, но след малко размишление, всяка съставка увеличава риска от реакция. В този случай е препоръчително да направите тест за алергия преди да включите серума в рутината си.

3. EXUVIANCE ANTIREDNESS CALMING SERUM (30 мл)

Още едно интересно предложение е Antiredness Calming Serum от Exuviance, направен от няколко растителни екстракта и съставки, произлезли от модерна лаборатория. Най-големият минус на този серум за лице е страшно високата цена. Все пак, екстрактите от конски кестен, върба, женско биле и бял чай може да изглеждат изкушаващо. Интересното е, че този серум против зачервяване е обогатен и със съставки като бисаболол, пептиди, лактобионова киселина, екстракт от водорасли, цинк и дори … кофеин! Наистина вярваме, че подобен богат състав може да се окаже прекалено много за чувствителната кожа. Все пак тези, които толерират добре Antiredness Calming Serum могат да очакват:

  • справяне с и предотвратяване на възпаленията
  • свиване и възстановяване на кръвоносните съдове
  • изтриване на петната и изравняване на тена

Защо не сме убедени, че това е най-добрият серум за податлива към зачервяване кожа? Има няколко причини. Първо, високата цена. Второ, дългият списък със съставки. Трето, малкият размер, което означава, че може би ще трябва да закупите още една опаковка от серума, за да приключите с процедурите.

4. AVEBIO BIO OIL SERUM ANTIRED ELIXIR (50 мл)

Ето още един добре изглеждащ серум за лице, направен за успокояване на чувствителната и податлива към зачервяване кожа. Тъй като е на основата на масло, серумът е леко по-гъст и много по-мазен от горепосочените алтернативи. Той съдържа 6 растителни масла: от маракуя, макадамия, шипка, пшеничен зародиш, безсмъртниче и цистус, така че Avebio Bio Oil Antired Elixir изглежда като истинско удоволствие за феновете на естествената грижа. Става още по-интересно след като разберете, че освен тези екстракти, няма други използвани вещества. Въпреки че серумът е на 100% натурален, това не означава, че е ефикасен. Когато се използва редовно за дълъг период от време, този серум против зачервяване обещава да:

  • успокои дразненето и да остави кожата успокоена
  • заключи водата в кожата
  • намали подпухналостта, еритемата и зачервяването
  • предотврати скъсване на стените на капилярите

Този серум срещу зачервяване е популярен сред феновете на натуралната грижа. Все пак, това е формула на основата на масло, което не винаги е идеалният вариант – това означава, че трябва да се помисли преди използване.

Кой серум за лице срещу зачервяване ще изберете?

Естествено, това не са всички серуми за лице срещу зачервяване на пазара, но все пак вярваме, че са най-интересните. Повечето от тях са налични онлайн с удобна доставка до дома, но можете да ги откриете и в местната дрогерия. Интересно ни е да разберем кой серум ще изберете!