Търсите си кератинова маска за коса? Вижте избраните от нас продукти

Чувате кератин и си мислите за възстановяване на косата – и това е добре, тъй като точно това очакваме от добра кератинова маска за коса. Тъй като косата ни е изградена от този протеин, би било странно да търсим други съставки, които да ни помогнат за съживяване на увредените кичури. Имайки това предвид, сме сигурни, че добрата маска с кератин скоро ще стане един от любимите ви продукти за коса. Добре, но как да я откриете? Не се притеснявайте, ние сме се погрижили и сме приготвили списък с най-добрите маски за коса с кератин, които си струва да тествате и след това да използвате редовно.

Понякога използването на маска за коса с кератин може да не донесе резултатите, на които сте се надявали, или пък ако го направи, да трябва да чакате по-дълго, отколкото сте предполагали, че ще трябва. Защо се случва така? Причината е, че е трудно на косата да се възстанови и да изглежда по-добре, ако постоянно е изложена на увреждания. Следователно, освен че трябва да включите маска за коса, богата на кератин към грижата за кичурите, трябва и да се убедите, че косата ви няма да се бори срещу агресори, които да допринесат за влошаване на нейната сила, блясък и обем.

Причини за увреждане на косата

Какво прави косата слаба, скучна и изтъняваща? Причините са много. Трябва да научите поне за най-сериозните и да ги елиминирате, за да подобрите състоянието на кичурите. Ето списък с лошите навици, които е препоръчително да избягвате, за да имате дълга и здрава коса:

  • използване на прекалено много топлина върху косата (сешоар/преса за коса/маша)
  • боядисване и изрусяране на косата прекалено често
  • дърпане на косата, докато я сресвате
  • силно търкане на косата с груба кърпа
  • спане с мокра коса
  • липса на адекватна грижа и защита

Качества, които трябва да търсите в маската за коса с кератин

Най-добрата маска за коса с кератин е тази, която придава резултатите, които искате да постигнете. Това изглежда очевидно, но се оказва, че не всички продукти действат по правилния начин. Например, огромна група от маски съдържат прекалено много вещества (например емолиенти на растителна основа), което не само, че намалява количеството кератин, което може да се използва в продукта, но и пречи на постигането на желаните резултати. Кератиновата маска, която изберете, трябва да предлага дълбоко подхранване, което ви дарява с здрава и красива коса. Имайки това предвид, подобни продукти трябва да са направени само от няколко съставки, като кератинът трябва да играе главната роля.

Най-добрата кератинова маска. Какви предимства предлага?

Кератиновата маска, която възстановява не е мит! Най-добрите продукти успяват видимо да подобрят външния вид на кичурите, като предотвратяват увреждането и изглаждат кутикулите. Тъй като кератинът успява да възстанови повредите, този протеин прави косата по-силна и увеличава устойчивостта й. Какви са предимствата на най-добрата маска за коса с кератин? Подобни продукти трябва да могат да:

  • подобрят външния вид на косата, оставяйки я по-красива
  • изгладят кутикулите на косъма
  • направят косата по-устойчива на увреждане и външни агресори
  • остави кичурите по-меки и гладки
  • направи косата по-приятна на допир
  • оставя косата по-обемна (няма натежаване)

Най-добрите маски за коса, богати на кератин. Топ 5

1. NANOIL KERATIN HAIR MASK

най-добрата маска за коса Nanoil Keratin Hair Mask

Това е най-добрият продукт! Идеален е за увредена коса, както и за поддържане на здравата, за да не отслабне. Казано е, че Nanoil Keratin Hair Mask е най-любимият продукт на потребителите и се препоръчва от професионалисти. Тайната на тази маска се крие в състава й, който е внимателно направен за цялостно възстановяване на косата. За да ви помогне да постигнете тази цел, този продукт е направен с хидролизиран кератин и пантенол, за да се създаде лека смес, помагаща за здрави и силни кичури. С Nanoil не трябва да чакате дълго, за да видите подобренията в начина, по който косата изглежда. Още от първия път, когато се нанесе Nanoil Keratin Hair Mask прави косата по-лесна за разплитане, бляскава и устойчива на наелектризирване. Когато се използва редовно, кератиновата маска придава обем и устойчивост. Nanoil съдържа по-голямо количество кератин, а дори не струва много! За да се насладите на красива, здрава и бляскава коса, трябва да нанасяте Nanoil Keratin Hair Mask върху тъкмо измита коса и да премахнете маската с вода след 15 минути.

Научи повече: www.nanoil.bg

Предимства:

  • осигурява дълбоко подхранване
  • видимо и бързо подобрява външния вид на кичурите
  • подсилва, защитава косата и заключва водата в косъма
  • направена е от внимателно подбрани съставки
  • атрактивна цена

2. GLOBAL KERATIN DEEP CONDITIONER

Маската за коса с кератин от Global Keratin е създадена, за да подхрани и изглади косата. Тя се препоръчва и за подсилване на прекалено третираната коса, която е увредена от боядисване, изрусяване или къдрене. За съжаление, високата цена прави този продукт недостъпен за някои хора. Формулата включва Juvenix – смес от вещества, създадена в лаборатория. Тази мистериозна дума е името, което е дадено на уникалната комбинация от витамини и пептиди, които помагат на косата да е хидратирана и подхранена. Очевидно Global Keratin съдържа и кератин, който е отговорен за възстановяване на кичурите и подсилвайки ги цялостно. В допълнение този продукт е обогатен с растителни екстракти. Тъй като списъкът с вещества не е много кратък и прост, както е при продукта, споменат по-горе, ефектите доставени от добавения към Global Keratin Deep Conditioner кератин не са толкова силни.

Предимства:

  • прави косата по-силна
  • увеличава блясъка и подобрява устойчивостта
  • заключва водата в косъма
  • стига за дълго време

3. KEUNE CARE KERATIN SMOOTH MASK

Това е една от най-скъпите маски, които можете да откриете. Налична е в сравнително голяма опаковка, която трябва да ви стигне за дълго време, освен ако не се окаже, че не работи добре върху вашата коса, защото тогава може би ще трябва да я подарите на приятелка. Този продукт се препоръчва при суха и груба коса, тъй като главната му задача е да изглади кутикулите и да се пребори със сухотата. Това означава, че Keune Care Keratin Smooth Mask е идеална за неконтролируема коса, която е твърда и не задържа къдрици, както и при кичури, които са много дехидратирани. Тъй като продуктът е доста гъст, той може да натежи на деликатната и тънка коса. Когато стане дума за съставките, тази маска е направена от кератин, витамин В5, масло от шеа и уникална смес Quat, която би трябвало да защитава кичурите от повреди, причинени от стилизиране с топлина

Предимства:

  • уникална дълбоко подхранваща смес от съставки
  • идеално подходяща за много дехидратирани и повредени кичури
  • идва в голяма опаковка
  • изглажда кутикулите на косъма

4. KÉRASTASE RÉSISTANCE MASQUE FORCE ARCHITECTE

Тази маска за коса е идеална за вас, ако търсите продукт, който да помогне на много увредената, наелектризирана, чуплива и груба коса да се съживи. Тази кератинова маска трябва да възстанови прекалено третираната коса. Когато стане въпрос за съставките, използвани в Kerastase Resistance Masque Force Architecte, кератинът е комбиниран със серамиди, които са отговорни за попълване на празнините и възстановяване на кератиновите връзки в косъма. Това прави този продукт уникален. За съжаление цената можа да не се хареса на някои жени.

Предимства:

  • видимо възстановява косата
  • има интересен списък със съставки
  • резултатите се появяват доста бързо

5. PHYTO PHYTOKÉRATINE EXTRÊME EXCEPTIONAL MASK

Това е една от най-скъпите маски за коса в тази класация. Въпреки че е богата на съставки, количеството кератин, което е използвано в този продукт, трябваше да е повече. Все пак този продукт успява да достави добри резултати. Phyto Phytokeratine Extreme Exceptional Mask работи много добре при безжизнена, скучна, суха и увредена коса. Освен кератин на растителна основа, този продукт съдържа и масло от боабаб, сапоте и шеа. Тъй като е прекалено гъст, той не трябва да се нанася върху тънка коса.

Предимства:

  • съдържа кератин на растителна основа
  • обогатен е с 8 аминокиселини
  • идеална за скучна и суха коса

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *